lørdag 29. juni 2013

På tur til Finnmark

Litt tidligere i juni pakket vi bilen og satte kursen mot Finnmark. Vi, var Bjørn Oddvar Landsem, Øyvind Buljo og meg. Turen hadde vi planlagt og drømt om i lang tid. Det å kjøre til Finnmark er i grunnen litt av en tur, men det gikk forbausende godt. Det vanskeligste var å få alt utstyret inn i bilen og det å kjøre forbi alle de flotte fotomotivene.


Vi hadde mange stopp under veis. Bjørn Oddvar hadde nok ønsket å stoppe omtrent 200 ganger mer, men da hadde vi aldri kommet frem. Under kjøredøgnet ble det bare to timer søvn på meg, ved Anarjokka mellom Karasjokk og Kautokeino. De to byguttene som var med hadde problemer med mygga, og fikk dessverre ingen blund.


Men de skal ha det; det er godt humør i den gjengen. Søvnmangel fører til mye morsomt - og siste del av kjøreturen ble både den fineste og morsomste jeg har hatt på lenge. 


Finnmark er jo litt av et sted, noe for seg selv på alle måter. Stort, fylt av vill natur og ville mennesker. I Tana møtte vi vår lokale kjentmann, Øyvind Pedersen - også gikk turen videre ut mot kysten.


Målet for turen var Slettnes fyr og naturreservatet der ute, men det siste døgnet bestemte vi oss for å slå til, å dra ut til Syltefjordstauran som første stopp. Etter mer enn ett døgn på reise var en glad gjeng på plass i fjæra, klar for å ta gode naturbilder.


Litt lokal mat ble tilberedt på rullesteinene, for vi hadde selvfølgelig glemt å spise på turen. Man trenger jo litt mat og krefter i kroppen når man setter kameraet på "on" på et slikt sted. Derfor gjorde det seg med kongekrabbe.


Selve Syltefjordstauran, havsulene og resten av Finnmarksturen får jeg ta i etapper her på bloggen. Følg med så skal du få se bilder fra en bra tur, på alle måter!


13 kommentarer:

 1. Hei -vakre bilder du har her ! Har vært på Slettnes -utrolig plass ! Glemmer det aldri :)

  SvarSlett
 2. Ja, du har greid å bygge opp forventningene, ser frem til fortsettelsen:)

  SvarSlett
 3. Veldig fint at du deler disse turene med oss, med flotte bilder og tekst. Det er en ispirerende og levende blogg du har. Takk!
  Følger med dere videre på turen :)

  SvarSlett
 4. Gode minner :) Det ble da litt søvn på denne bygutten i alle fall, nok til at 35 mygg fikk stikke meg i et lite område av overleppa som lå helt inntil myggnettingen. Gav omtrent samme resultat som når bydamene blåser opp leppene, om enn noe mindre jevnt fordelt. Gleder meg til fortsettelsen, må vel snart få lagt ut noe jeg også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Morsomt... Det var derfor du var litt sidleppa det første døgnet. Jeg trodde bare du savnet hjemmet :) Nå kommer bildene på løpende bånd her...

   Slett
 5. Takk igjen for besøket! Var virkelig trivelig å ha dere på besøk i "mitt rike".

  Som vanlig flotte bilder og flott skildring. Ser frem til å se mer av resultatene fra turen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hallo Øyvind! Du bor jo i et paradis for naturfoto, men det gjør jo vi også... Satser på at vi møtes i Trøndelag snart.

   Slett
 6. Serien er en fin teaser som gir (sky)høye forventninger til bildene som kommer. Lite slår Finnmark, og når det blir presentert av gode fotografer blir det fort misunnelsesverdig. Gleder meg til å se mer!

  For et lys i det første bildet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Ingebjørg. Håper jeg klarer å innfri noen av forventningene da. Vi får se utover :)

   Slett
 7. Vilka härliga bilder och sedan koka krabba gjorden ni, vilket kalas!!

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan