tirsdag 25. juni 2013

Midtsommernatt

Jeg har gått rundt, følt på naturen og fotografert meg gjennom denne våren. Jeg har mistet tellingen på antallet utedøgn. Det har blitt så mye som jeg etter hvert skal dele her på bloggen. Fjell, sjø, skog, elv, mange lange dager i Finnmark og på Sklinna - Der det endte med det jeg vil kalle en naturfotografisk orgasme, på selveste Sankthans.


Det hadde vært gråvær noen dager, og jeg hadde gått å ventet på at noe skulle skje med lyset. Tida hadde jeg blant annet brukt til å lese Pan av Knut Hamsund, for n´te gang. Jeg gikk rundt der med den rette følelsen, midt i motivene. Det luktet gode bilder og jeg hadde god stemning.


De gangene skydekket åpnet seg var jeg midt i løitnant Thomas Glahns verden, fuglene, lydene, duftene og blomstene: Tak min gud for hver lyngblomst jeg har sett, de har været som små roser på min vei og jeg gråter av kjærlighet til dem. Det var faktisk så vakkert at jeg kunne kjenne ordene langt inne i kroppen, det måtte bare ende som det gjorde. Skyene sprakk, sommerlyset veltet inn over Trøndelags største sjøfuglkoloni og jeg gikk nærmest av skaftet i klisjeer.Når jeg kikker på bildene i dag, så tenker jeg at det nesten ble litt for mye av det gode, men det var slik det var denne midtsommernatta. Det var slik jeg følte meg og det var slik jeg ville formidle det.- "Det kan regne det kan storme, det er ikke derpå det kommer an... For det er ens eget indre som er sorgens eller glædens kilde". Skal tro om ikke fotografering også er litt avhengig av ens eget indre?Hamsund formidler det så fint i romanen fra 1894, naturen speiler mennesket - mennesket speiler naturen. Der, i naturen og i kjærligheten, ligger sorgen og gleden. Jeg tar i hvertfall de beste naturbildene når jeg kjenner gleden på innsida av hjertet.Jeg skal komme tilbake til en skikkelig rapport om Sklinna, fuglene og forskninga som gjøres der ute - når alt dette har fått satt seg litt. Tilgi meg for denne naturromantikken, og den utrolige gleden jeg føler over å få være en del av det - min midtsommerdrøm!

31 kommentarer:

 1. Wonderful photographs, fabulous views:) Greetings

  SvarSlett
 2. Ohoi! Det blir aldri for mye av slike bilder... Utrolig (!) fin bilderekke, som nytes i flere omganger. Det ene etter det andre sloss om å bli favoritt, og 1,3 og 7 gjør det skarpt. Nydelig. Skarvgjengen i nr. 3 har nesten et koselig/humoristisk drag over seg. Hyggelig ansamling i et ellers sabla fint bilde.

  SvarSlett
 3. Wow. For et magisk lys og for noen vakre farger. Jeg skjøner godt du ble romatisk i et slikt øyeblikk. Her var det mangeg favoritter, men bildet av skarveparet foran sola rager høyest.

  SvarSlett
 4. Du verden så flotte stemningsbilder, vemodig vakkert.

  SvarSlett
 5. Utrolig inspirerende bilder. Her var det blinkskudd i lange baner. Lys-form og farge hele veien.

  SvarSlett
 6. Naturromantikk og klisjeer er flotte og severdige når de er bra utført, en nytelse for øyet :) Og når man kan kjenne på litt av stemninga du må ha kjent der ute, blir det bra!

  Kommer det noen blinkskudd fra Finnmark snart?

  SvarSlett
 7. Du verden. Her var det blinkskudd over hele fjøla. Fantastisk lys-form og farge. For en fotografisk opplevelse dette må ha vært.
  Hilsen
  Nils J. Tollefsen

  SvarSlett
 8. Takk skal dere ha alle sammen. Hyggelig å få noen kjappe tilbakemeldinger.

  Ja, Øyvind B. Problemet med Finnmarksturen er jo at det ble så mange bilder jeg har lyst til å vise frem. Får ta det litt etappevis :)

  SvarSlett
 9. Vakkert og stemningsfullt! Savner Ørlandet og sjølivet når jeg ser dette!:)En vakker dag flytter jeg hematt......
  mvh Lillian

  SvarSlett
  Svar
  1. He, he... Ja, det er vakkert her på slike kvelder og netter, men Trøndelag har jo også noen grå vinterdager. Takk skal du ha Lillian!

   Slett
 10. Nå har jeg hatt riktig ei godstund her foran PC`n! For noen flotte bilder, Kjartan!! Du er en super fotograf :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt å høre at du likte bildene. Takk for det Aino. Blir jo høy på pæra av alle disse godordene.. Ha,ha :)

   Slett
 11. Dette var en fantastisk serie av både fugler og naur. Her blir alle favorotter da alle bildene særdeles fine og av topp teknisk kvalite.

  Ottar

  SvarSlett
 12. Topp innlegg i ord og bilder.Fantastisk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre Laila. Setter pris på det!

   Slett
 13. Veldig bra serie med bilder Kjartan. God sommer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha en god sommer du også Torbjørn. Takk skal du ha!

   Slett
 14. Utrolig vakre bilder du viser.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 15. Herlig serie med nydelige stemningsbilder...!
  Fantastiske fargetoner og motiver du har fanget i mange av bildene her Kjartan..
  Fryd for øyet..!

  SvarSlett
 16. Fantastisk skildring i både ord og bilder.

  SvarSlett
 17. En utrolig bra serie med flotte og stemningsfulle bilder!

  SvarSlett
 18. Helt vidunderlig!
  Og så Hamsuns Pan da!Kunne ikke vært bedre!

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan