tirsdag 6. desember 2011

Livet er en kamp

Når to ender havner i en kamp, som aldri vil vare lenge, så vil de snart svømme avgårde i hver sin retning. De vil riste litt irritert på vingene før de legger fjærene fint på plass igjen. Det er som om all den energien og spenningen de bygde opp under kampen blir ristet vekk. De flyter der fredfult videre som om ingen ting har skjedd.

Tenk om de endene hadde en menneskelig hjerne, de ville aldri ha gitt opp den kampen, de ville tenkt og gnagd på det som hadde skjedd. Selv etter år ville de ha irritert seg over uenigheten. "Ahh, jeg hater den ea, tenk å komme så nær meg, ødelegge dagen for meg. Jeg kommer aldri til å stole på henne igjen, jeg vet hun pønsker på noe. Også i min del av vannet!"

Huff, tenk hvor problematisk livene til de ærfuglene vile ha vært med en slik tankegang, men slik er det altså vi mennesker lever våre liv. Hvorfor kan ikke vi være mer som ender?

16 kommentarer:

 1. Ja, ja....
  Hadde vært virkelig vært artig å lese tekstene dine om du tenkte som en and:)
  Fine bilder!
  Når blir det fossekallworkshop?

  Bol

  SvarSlett
 2. fina bilder. den första bilden gilla jag mycket:)

  SvarSlett
 3. Glad jeg ikke har en slik hjerne. Faenskap, uenighet og slik tar sin tid å lege. Vet hva du tenker og jeg har gått med de sammen tankene det siste året. Men dem som har greie på det sier det vil ta 2 år. Har bare 1o måneder igjen så er driten død og begravet :)) Ha en fredfull julefeiring for deg og din familie.

  Terje

  SvarSlett
 4. Hej!
  Vackra bilder och ett mycket sund tänkande, vi borde verkligen vara mer som djur (i viss fall)
  Ha en fin kväll!
  /Ingemar

  SvarSlett
 5. Fornuftig tankespinn. Likte 2ern godt.

  SvarSlett
 6. Flott tekst Kjartan!
  Likte spesielt strukturen i det andre bildet :)

  SvarSlett
 7. Fine bilder, skjønner både hva du og Terje har i tankene. La driten fare, ikke la det ødelegge dagene for det. Livet er for kort til slikt.

  God Jul.

  Kåre

  SvarSlett
 8. Gakk, gakk...
  Det er vel i grunnen få som skjønner hva både jeg og de ærfuglene har i tankene. :-)

  Bak innlegget ligger det en lærdom fra flere "vise menn" som sier at vi bør passe på hva vi bruker hjernen vår til. Vi kværner alltid på tanker, vi klarer ikke å få innvendig stillhet, for kanskje er vi for "smarte" :-) Endene slipper forhåpentligvis denne tankestrømmen som vi bærer på, og som vi har vanskeligheter med å slippe. Tilgivelse er en ting, lyst, misunnelse og higen etter å ha alt det andre har er noe annet som stadig dukker opp.

  Buddha, Jesus eller nyere læremestre som Eckart Tolle og andre som snakker "mindfulness" kunne sikkert ha fortalt historien om endene.

  God advenstid, gakk og takk for kommentarer folkens :-)

  SvarSlett
 9. PS! Jeg klarer f...n meg aldri å leve etter dette.... Jeg er bare et stakkars menneske, men ute i naturen finner jeg heldigvis et snev av ro...

  SvarSlett
 10. Jeg bruker å kalle det "kos med misnøye", eller "energilekkasje". For at vi skal ha oppturer må vi også ha nedturer, skal vi ha vinnere må noen også tape innimellom... Samfunnet er vel sånn, enten det er snakk om arbeidsliv, samliv, fotokonkuranser eller idrett. Men det er kanskje ute i naturen man klarer å være mest and, der samles gjerne tankene om helt andre ting enn hverdagens problemer.

  SvarSlett
 11. Hallo Kjartan.Ja ville vi ønske å være Ærfugl? Eller en hund? Hvis vi hadde en kallender, livets kallender, krysset av ved dagen slutt om dette hadde vært en fin eller dårlig dag. Så kunne de som samlet opp rasket etter oss sett om gubben hadde hatt et godt liv. Tror nok for de aller fleste at de hadde hatt en stor overvekt av "fin" dag. Men vi ser jo at mange av dagens mennesker sliter.Hvorfor? H.Ingstad sa " Og tror Du det var ensomt å ferdes slik alene , der skog og tundra sprer seg krevende og vill.Da feiler Du min kjære,for det er blandt mennesker ensomhet blir til". Min dag vil få krysset "fin" IGJEN!! Ole M

  SvarSlett
 12. Takk for gode kommentarer Øyvind og Ole Martin. x "FIN" for meg også etter dette :-)

  Ps! Fossekallworkshop kommer i slutten av januar....

  SvarSlett
 13. Vakkert !! både bilder og tankespinn!! , god advent og ei riktig god jul ! hilsen Gommo!

  SvarSlett
 14. Hello
  Beautiful photos and very interesting blog!
  Greetings from Polish (Bialowieza National Park)
  reju

  SvarSlett
 15. Fine bilder og tanker Kjartan. Det er lett å misunne dyreverden for deres evne til å gå videre i livet samme f... Samtidig får man en tankevekker når man ser elefanten som ikke vil forlate sitt døde barn...

  SvarSlett
 16. Vi må liksom forstå alt..tenk om vi bare kunne greid å flyte med, uten alt dette tankespinnet hele tiden. Tru hva da som kunne ha skjedd i livene våres ? Og forsåvidt hele det store økosystemet vi er bare en liten,men dog så viktig del av. Kanskje er nettopp adventstiden fin å bruke til å roe ned :-) Ta en daglig timeout, på et uforstyrret sted...God førjulstid ønskes deg og dine. Vi sees nok over en pose M en dag ! Hanne

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan