mandag 17. januar 2011

Fotohelg i Snåsa

I helga arrangerte Norske Naturopplevelser sin første fotohelg i Ismenningen fjellstuggu, helt på grensa til Blåfjella/Skjækerfjella nasjonalpark. Sammen med Steinar Johansen var jeg innleid som instruktør. Det ble litt av en opplevelse å drive fotoopplæring i disse omgivelsene.


Disse fotokursene er lagt til en av de flotteste tømmerhyttene som finnes, med varme i skifergulvene og gode senger. Det satses på å gi deltakerne kvalitet både på motiver, opplæring og ikke minst på selve opplevelsen. Kim Tomas Jåma er derfor leid inn som kokk.


Kim har blant annet jobbet hos Arne Brimi på Fossheim Hotell og ett år på restauranten Bagatelle under kjøkkensjef Eyvind Hellstrøm. Han har også fartstid på resturanter med stjerner i "Guide Michelin" i utlandet. Det ga en fantastisk matopplevese for alle.

Tenk å komme inn, med fine bilder, etter en tur ut i kulda, også få sette seg ned ved dette bordet.


Fotografene som deltok fikk være med på alt fra fuglefoto i skjul til fotografering av sledehunder, reinsdyr og landskap. Snåsa er jo et sørsamisk sentrum og da er det naturlig å ha med et motiv fra dette miljøet på kurset.

Malin Wilks stilt med klær som familien selv lager, hun hadde også med slede og kjøre-rein. Litt av et motiv.


Denne overraskelsen var noe deltakerne selvfølgelig satte stor pris på.

Jeg tror alle tolv reiste hjem med mange nye motiver i portfolioen sin og med mye ny kunnskap. Som instruktør hadde jeg i hvertfall en av mine bedre helger her oppe i fjellet.


18. - 21. mars er det klart for ei ny fotohelg, les mer om opplegg og påmelding her.


Håper du slår deg med en gang for å dele denne opplevelsen med oss! Du kan også lese mer om helgas kurs i Trønderavisa.

Jeg har plassert min blogg i Namsosnorske bloggkart!

9 kommentarer:

 1. Hei Kjartan.

  Virker som et fantastisk spennende og flott tilbud. Tror ikke det skal bli noen problemer å få fylt opp neste program heller.

  Med deg og Steinar Johansen som veiledere, må det være lærerikt for enhver som er med.

  Maten høres og ser også helt fantastisk ut. Jammen drar jeg ikke kjensel på en gammel kjenning ved middagsbordet også...

  Ha en flott uke Kjartan, for det om den fine vinterskogen smelter vekk..

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 2. Heisann!

  Det ser ut til at dere har hatt et hyggelig opphold. Maten var nok den beste, men det hadde fristet og tatt kaffen ved bålet på siste bildet.

  Hilsen Svein E. Børresen

  SvarSlett
 3. Hvilkne ufattelige vakre blder!!

  Jeg drømmermeg bort!!tusen Takk:))

  SvarSlett
 4. Dette er noe jeg virkelig kunne ha tenkt meg..Flott tiltak Kjartan!
  Når jeg startet å lese så tenkte jeg dette koster penger, å ble utrolig overrasket over prisen... rimelig! Ingen kan si noe annet, her kommer det til å bli masse deltakere!!!
  Nydelige bilder fra din hand..som alltid!
  Monika

  SvarSlett
 5. Tenkte æ skulle hive meg med dere på kurset men det bli ikke tid denne helga ,gi meg litt tips om neste helg ,så ska æ gjøre et forsøk igjen :)
  mvh Hans

  SvarSlett
 6. Hallo Kjartan. dette er et konsept etter min smak!! Skal sjekke med Christer, kan tenke meg ei slik helg selv!!!! Ole

  SvarSlett
 7. Takk, takk for kommentarer.

  Neste kurshelg er altså fra 18. til 21. mars, håper dere blir med Hans og Ole Martin...

  SvarSlett
 8. Takk for ei fin helg! Dette er et arrangement som passer for veldig mange. Lærerikt for liten og stor:) Jeg kjenner fremdelse smaken av laks, kamskjell og biff, deserter og reinsdyrgryter. Fantastisk mat, utrolige omgivelser, et perfekt vertsskap, god instruktører og en gjennom trivelig gjeng med fotografer!

  MVH
  Bjørn O

  SvarSlett
 9. OI!
  Dette oset av kvalitet!!
  Et slikt kurs blir noe annet enn å stirre på slitne powerpointslider i et sterilt klasserom:-) Dette kunne jeg tenkt meg å være med på!!

  Bra Kjartan!

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan