onsdag 20. oktober 2010

Svalbard på kjøpesenter

I kveld har jeg hengt opp 32 Svalbardbilder på Amfi-sentret i Namsos. Kjøpesentrene ønsker jo alle slags aktiviteter velkommen, de prøver å skape litt liv og røre, så hvorfor ikke vise frem bildene der folket er.


Sentret har i forbindelse med utstillinga kjøpt to bilder i størrelsen 140 x 100 cm som skal gies bort til to institusjoner i Namdalen. Det er kundene som skal få lov til å stemme på hvem som bør få de. Det synes jeg er en god ide som andre gjerne kan ta med seg fra denne bloggen.


Utstillinga åpner klokka 18.00 med et kort bildeshow. I løpet av de 14 dagene bildene skal henge vil mange tusen ha tatt en titt, og det er jo ikke dårlig.

15 kommentarer:

 1. Hei!
  Har jo sett noen a bildene dine,som ble tatt på Svalbard her på bloggen før, og må si at en utstilling var på sin plass.Makan til flott samling bilder,skal du slite med å finne.Vanskelig å rangere,men du er,etter min mening blant de-om ikke den beste naturfotografen i Norge per dags dato.Alltid inspirasjon å hente av å se på bildene dine.Lykke til med utstillingen!
  Mvh.Halvor

  SvarSlett
 2. Dette så rett så bra ut. Hadde vært glad om jeg kom over noe sånt på Shopingtur:-)Morro å se hva du får til. Stå på.

  SvarSlett
 3. Da kjører jeg til byen!!!Dette må vi se.Ole

  SvarSlett
 4. Du skal ha berømmelse for å bruke bildene dine så aktivt som du gjør. Der er det mange som kan hente mye nyttig lærdom.
  Vi trenger representanter for naturen, og vi naturfotografer må jobbe for å kunne bevare motivene våre for ettertiden.

  Jeg følger deg i hvert eneste blogginnlegg, og må berømme deg for den innsatsen du legger ned i denne. Tror nok mange er enige med meg når jeg hevder at "Kjartan Tranas fotoblogg" helt klart er noe av det beste innenfor naturfotomiljøet. :)

  Mvh
  Aleksander

  SvarSlett
 5. Blir litt langt å reise, så jeg får nyte bildene dine her på bloggen. Flott å følge med det gode arbeide du gjør.
  Takk for titten igjen. Svein.

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Hmm..Kommentaren ble vist borte.
  Prøver igjen:

  Flotte bilder du har tatt! Skal dessverre ikke til Namsos de første ukene. Synd, for dette kunne jeg tenkt å sett.
  Og så leste jeg om besøkstallene på Svalbard her om dagen. 170 ooo hvert år! Til å være et sårbart område, må jo dette være mye, eller?
  Skulle gjerne vært der selv også:))

  SvarSlett
 8. Artig at du viser bilder på en slik plass. Kan du si litt om bildene? Størrelser,montering mv. så får vi et visst inntrykk.
  Mvh Robin

  SvarSlett
 9. Da har jeg sett den!! Alltid flotte bilder MEN!! De skulle ha vært MYE større. Men det var helt greit å ta en kaffe og to rundstykker med utsyn til Kjartans bilder:-) Du skal ha skryt for at Du er flink til å finne arenaer for å fremvise vår flotte natur. Ole M

  SvarSlett
 10. Hej!
  Fint initiativ, och du är verkligen värd all uppmärksamhet du kan få med dina fina naturbilder. Du är flink till att ta vara på möjligheterna. Kul att många "gemene man" alltså vanliga shopare också ges chansen att uppleva dina fina bilder. Hoppas du säljer många också!

  SvarSlett
 11. Du er flittig Kjartan. Skjønner ikke hvor du får energien fra. Er det Snåsamannen som har gitt deg litt jet-energi ?????

  Terje

  SvarSlett
 12. Takk for all rosen, den tar jeg med meg selv om noen tar i så det monner :-)

  Kathrine: 170.000 høres mye ut ja, men de aller fleste av disse turistene holder selvfølgelig til i områdene rundt Longyearbyen. Der er det vel forholdsvis "påvirket" av mennesker allerede. Likevel er vel både myndigheter og turistoperatører virkelig opptatt av dette med den sårbare naturen. Det har faktisk vært snakk om å stenge de nordligste og mest sårbare områdene for all ferdsel. Nå får noen drive sin reisevirksomhet på lisens, og de har laget sine egne og svært strenge regler for ferdsel og fotografering... også vil framtida vise hva som vil skje. Håper du får oppleve dette en gang.

  Robin: Bildene er lagt på Kapaplater (skumplastplater) og laminert, de er hengt opp med kroker som er spesielt laget for disse platene. Det er en forholdsvis rimelig løsning. Mange 50 x 70 og 25 x 35, men også et par bilder på 140 x 100 cm. Kjører også en bildeserie på en 60" LCD skjerm.

  Ole M: Du må da gi beskjed når du tar deg en kaffe i byen! Skulle gjerne ha laget større saker, men det koster og sist var det mange som etterspurte mindre og billigere bilder. Det er jaggu ikke enkelt!!!

  Terje: Jeg føler meg egentlig ikke super energisk, men til tider litt sliten og klar. Prøver å finne en balanse mellom lystbetont arbeid, fritid og slit, men det er ikke enkelt :-) Er sikkert ganske flink til å bruke tida mi på det jeg vil få gjort. Også kjenner jeg jo Snåsamannen som du påpeker... Du var foresten cool og kjekk på tv-skjermen ble det påpekt av noen hunnkjønn i dag. Ikke rart at damene driver å knipser bilder av deg når vi er på tur:-)

  SvarSlett
 13. Flott med utstilling! Det må jo koste flesk å lage så mange bilder? Printer du selv eller? Ser for meg at du får solgt mange bilder, hadde vært artig å høre hvordan det gikk med salget etter hvert. Lykke til!

  Espen

  SvarSlett
 14. Du er på alle mulige måter et forbilde for meg Kjartan, og det vet du godt!

  Jeg liker bilde idene dine.
  Jeg liker energien din.
  Jeg liker det du synes om ting.
  Jeg digger bloggen din.
  Og, Jeg jeg digger deg! du er en mester fotograf!

  Håper at jeg en vakker dag blir like godt til å ta bilder og skrive som deg.

  Mvh: Jan Erik.

  SvarSlett
 15. Flittig krabat du Kjartan. Kjempetiltak slike ting for å spre litt info og inntrykk om natur(det trengs da). Det er jo bra pr også. Kanskje går det til og med an å tjene noen kroner på det...
  Svein

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan