søndag 16. mai 2010

Væromslag

Det kalde vårværet og den fuktige lufta skulle endelig byttes ut med sol og varme. Væromslaget skulle komme på morgenen, og jeg lå å lytta til fuglesangen. Av erfaring vet jeg at slike brytninger i naturen må oppleves så jeg måtte bare opp, selv om det har blitt alt for lite søvn denne våren også. Jeg var våken flere ganger i løpet av morgenen, men hadde vanskeligheter med å stå opp fra den varme senga. Klokka seks var imidlertid lyset så forandret og fuglesangen så intens at jeg reiste meg opp med et rykk.


Synet som møtte meg der ute ga meg nesten gåsehud. Ja! Man skal selvfølgelig bruke de erfaringene man har dratt med seg. Det var helt rett å prioritere bort senga. Væromslag fra kaldt og rått til tørt og varmt gir alltid spennende stemning. Nå var det bare å prøve å få med seg noe ut av dette fantastiske tåkelandskapet. Jeg koblet på en forholdsvis lang tele og begynte å plukke ut detaljer. Etter å ha knipset noen hundre bilder (man må ofte fotografere seg litt varm) begynte jeg å tenke på nye måter å bruke landskapet på. Jeg begynte å se etter fugler som passerte ute på fjorden. Kunne jeg kanskje være heldigå få noen av de inn i de mest spennende detaljene som jeg nå hadde gjort meg kjent med?


Joda, jeg synes virkelig det var verd å stå opp tidlig denne dagen også.

10 kommentarer:

 1. Bilde av tjelden i tåkelandskapet ble skikkelig lekkert.

  Terje

  SvarSlett
 2. Det første er nokså kjedelig, det andre aldeles glitrende - et av de fineste tjeldbildene jeg har sett!

  Det er der oppe sammen med Pål Hermansens (avkappet tjeld titter inn fra høyre, med Lofot-fjell i bakgrunnen) og John Stenersens (tre våryre tjeld, to på stein og en i flukt over, også i Lofot-landskap).

  Litt misunnelig nå.... men det er artig at blinkskuddet ditt kommer etter bevisst jobbing, og at du deler litt av bakgrunnen for at du fikk det.

  :-)

  SvarSlett
 3. PS: Jeg har begynt å gjøre som Terje, legge ramme på bildene før de lastes opp i bloggen. Da blir det svært mye penere når man ser dem i stort format i nytt vindu.

  SvarSlett
 4. Bilden på strandskatan i dimman - kalasläcker!
  Kan vara frestande att ligga kvar i sängvärmen - men det syns här som du verkligen fick lön för mödan.
  mvh/Lars-Eric

  SvarSlett
 5. Bra Du hadde deg opp!! Kjørte til Værnes denne morgenen med folk. De var meget stille da de kjørte gjennom et helt utrolig Namdals landskap innhyllet i skodde men der sola gjorde alt den kunne for å gjøre dette til en utrolig morgen. Bedre reklame for et gjennbesøk kunne jeg vel ikke få.Ha fine vårdager min venn!

  SvarSlett
 6. God 17 mai Kjartan.

  Det nederste bildet var bare råflott, virkelig lekkert.

  Knut Børge

  SvarSlett
 7. Kjempefine bilder, la meg like gjerne til som følger - Tommy

  SvarSlett
 8. Hei !

  Tåkelandskapet med Tjeld er bare helt nydelig !
  Slike miljøbilder er sjeldne, det er i grunnen ikke så merkelig, for de er vanskelige å ta.

  Mvh
  Magnus

  SvarSlett
 9. Kjenner meg godt igjen i det du skriver. Ingenting er som å komme seg tidlig opp om morran. Og nå er tiden inne for nattsangere og nattravn, så jeg ser ikke for meg at det blir så mye søvn framover. Og jeg har også erfart at slike væromslag kan sette fart på fugler og dyr.
  Bilde av tjelden i tåkelandskapet er vakkert!

  Tommy S

  SvarSlett
 10. Takk for alle kommentarer.

  Mai og juni er alt for travel til å drive blogg:-) I tillegg har det blitt nye prosjekter og stort salg av bilder den siste tida. Mer om det senere her i bloggen.

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan