lørdag 15. mai 2010

Bjørkefink bonanza

Våren er en travel tid. Det er ikke mye tid til å skrive blogg, det gjelder å være ute for å oppleve og å ta bilder. Også får man presentere noen nye innlegg når det er et smutthull. Her er noen bilder fra fjellbjørkeskogen nå i mai.Å ha tilgang på en foringsplass høyt til fjells på denne tida av året er virkelig noe spesielt. Artene som besøker plassen er gjerne fugler du sjelden fotograferer eller treffer på i lavlandet. Her var både lappspurv, snøspurv og vierspurv på besøk, men først og fremst var det bjørkefink i store mengder. Det ga selvfølgelig mye action og mange fotografiske muligheter.8 kommentarer:

 1. Utrolig stilig. Får litt sånn Matrix-feeling av disse flotte bildene.
  Stortrives med å følge med på bloggen din.
  Ha en fin søndag og en flott 17. mai

  SvarSlett
 2. Hei Kjartan!

  Nydelige bilder du presenterer! Flotte fugler, og mye action!

  Kan du fortelle litt om hvordan du tar disse bildene? Objektiv, lukkertid osv? Jeg har prøvd på slike bilder selv i det siste, men det blir ikke så bra :)

  mvh
  Øyvind

  SvarSlett
 3. Så fantastisk flott en serie. Full fart og likevel veldig skarpe og fine.

  SvarSlett
 4. det nederste bildet er rett og slett knallbra
  her er det herlig action med en nydelig innramming
  mvh anders selland

  SvarSlett
 5. Det siste er skikkelig fint. Masse action og deilige omgivelser. Bakgrunnen kunne godt vært litt roligere.

  SvarSlett
 6. Takk til dere som har lagt igjen en kommentar til bildene. Når det gjelder opptaksdata så skal det være mulig å lese exif. filen ved å ta bildet inn i Photoshop. Det er bare å åpne bildet, gå på menyen; fil også fil info.

  De fleste av disse bildene er tatt med nokså høy iso (1600 - 2500), og dermed også høy hastighet, og der er jo Nikon D3s nøkkelen til suksess.

  I løpet av neste vår vil jeg være med å arrangere en prøve-workshop i høyfjellet i Trøndelag. Det blir en kombinasjon av landskapsfoto og fuglebilder med høy standard på alt fra innhold til overnatting og mat. Mer info kommer selvfølgelig på bloggen når tiden nærmer seg.

  SvarSlett
 7. ...sa du vierspurv????? jæven hårrån... Lierne? Kæm, ka, korr, når???

  Fantastiske bilda - som vanlig, forresten...:o)

  -Terje-

  SvarSlett
 8. Fantastiske bilder du har!!!

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan