søndag 27. mars 2011

Hare på hareøya

I siste innlegg her på bloggen fortalte jeg om en reise opp til Rolvsøy i Finmark. Kom frem litt sent på kvelden så vi måtte vente til neste dag med å få nærkontakt med øyas spesialitet, men den kom da til gjengjeld ganske fort.


Å ta et godt nærbilde av hare når den kommer forbi i full rulle skulle imidlertid vise seg å være ganske vanskelig, selv om det finnes mye av sorten på Rolvsøy. Det handlet om å postere på rett plass når vi bevegde oss ut i terrenget. Fikk jeg dyret rett inn mot meg så hadde jeg en sjanse, det ble likevel utrolig mange fokusbom, men for det meste spratt haren forbi på et annet hold i 70 kilometer i timen. Da var jeg sjanseløs!


Som vanlig var det Terje Sylte som var hakket bedre til å velge post, han hadde lykka med seg oftere enn jeg. Tilfeldig? Neppe!


Men det skjedde da også at jeg fikk inn en hare, og at fokusen hang med på et vis. Og også her er det sånn at øvelse gjør mester. Jo flere ganger jeg fikk prøve meg, jo bedre ble det. De første harene som spratt forbi på skuddhold for en 300 mm ble det bare rot av, men når nervene hadde lagt seg og fokuspunktet satt så begynte det å bli brukbart.
Flere glimt fra flere fine dager på Rolvsøy kommer i neste innlegg.

14 kommentarer:

 1. Takk for en flott tur Kjartan :) Ikke enkelt dette med løpende hare, men som du skriver er det bare øvelse og trening som gir resultat.

  SvarSlett
 2. Så flotte bilder Kjartan..
  Likte alle men nr to(av harene) med blåfargen...lekkert!

  Monika

  SvarSlett
 3. Flotte harebilder. Sikkert en veldig morsom opplevelse også.

  SvarSlett
 4. Hei du!
  Haren på på bilde nr to stiller i en egen klasse:) Terje i vinterpels er vel hakket enklere å fange enn hvite ulldotter mot hvit bakgrunn i 100km/t med Ketil i hælene?

  Skjønner at juryen lot seg fasinere av Ketils vinnerbilde. Dette kan umulig være enkelt å få til slike bilder.

  Fine bilder, og håper du finner på å dra på flere hareturer. Jeg vil også være med:)

  BOL

  SvarSlett
 5. meget bra dette her Kjartan
  jepp trening gjør mester,det er iallefall helt sikkert
  husker godt selv åssen jeg sleit til å begynne med i lundeura,men etter hvert så gikk det bedre og bedre med fluktbildene
  mvh anders selland

  SvarSlett
 6. Fine bilder fra øya,Kjartan.

  Så steike hyggelig at du også fikk hilst på gjeteren,Mikkel Solte der ute. Ser nokså bestemt ut der han har et realt grep om sin gjeterstav:)
  Ingen må komme å si at det er en enkel oppgave å ta bilder av harer i fult firsprang,for det går unna.
  Da er det vel bare å vente på neste blogginnlegg.

  Ketil

  SvarSlett
 7. hei

  mye fine bilder du har fått av harepus! stusser derimot litt på framgangsmåten for disse bildene. leste i forrige villmarksliv i reportasjen fotojakta om hvordan vinnerbildet til olsen ble tatt, framgangsmåten var å støkke haren og håpe haren kom i retning av der fotografene sto.. syns bare dette kan virke som en merkelig framgangsmåte av naturfotografer som til vanlig ikke vil forstyrre dyr og fugl, viltet blir vell stressa av støkking?

  mvh anonym som beundrer flotte bilder på bloggen her

  SvarSlett
 8. Der ja. Mange bra men den nest nederste er helt kanon!!! Fjern stråene der Terje sitter!!Olem

  SvarSlett
 9. Flotte bilder av haren , likte det siste bilde veldig godt.
  Haren er ikke det enkleste og ta bilde av nei.
  Var hyggelig og være på tur med deg.

  Ruben

  SvarSlett
 10. Heisann!

  Skikkelige knallskudd av hare! Har stor sans for det fjerde bildet med blåfargen som nydelig kontrast. Dette er bra saker!

  Hilsen Svein E. Børresen

  SvarSlett
 11. Patetisk kommentar at harene tar skade av å blir skremt.Like dumt som at vi ikke skal ta bilder av kråker vi støkker. De blir sikkert redd klikka fra kamera ? Alternativet hadde vært en haglepatron med død hare som resultat ? Det kryr av harer der oppe og de er vant til å bli skremt/støkket.

  SvarSlett
 12. Mycket fina bilder Kjartan ! En favorit är den med den blåa bakgrunden ! Kanon !!

  SvarSlett
 13. Hei Kjartan! Utrolig mange gode harebilder her. Skjønner at dette må ha vært en stor tur!!! Har prøvd å legge igjen blogadressen min tidligere, slik at du kan legge den ut sammen med de andre. Prøver igjen: www.naturfotoeinarhugnes.blogspot.com

  SvarSlett
 14. Mange fine harebilder her.Bilde nr.1 og 2. er topp.

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan