mandag 19. april 2010

Natt i Finland

Så var den første natta i skjulet i de finske skogene over. Etter noen fine kveldstimer uten noe annet enn ravn, kråke og skjære foran gluggene, begynte sannheten å gå opp for oss: Dette ville ikke bli enkelt. Klokka 22.00 var det for mørkt selv for en Nikon D3s. Og klokka 04.00, da lyset kom tilbake, var det ikke et eneste nytt spor i snøen utenfor.

Hele morgenøkta gikk også uten tegn til rovdyr. Høydepunktet var en duetrost som sang noen strofer fra ei tørrgran 100 meter ute på myra. Bildet av skjæra under var det beste jeg fikk ut av disse 15 timene i skjulet (og det sier jo litt om et magert utbytte).

Tilbake på den gamle vokterstua fikk vi frokost, ei god seng, tid til litt søvn og mye fotoprat, før det var tid for middag. Og det kan jeg bare si med en gang, maten var super og servicen helt topp. Dermed var vi motivert for nok ei økt i skjulene.

En skuffelse var det å se at våren hadde kommet så langt her øst i Finland. Veiene var nesten ufremkommelig, og enda verre var det ute på myrene. Den verste våren på 10 år ble det sagt fra flere av de som kjørte på oss. På turen ut til jerveskjulet fikk vi oppleve hvordan disse områdene kan bli når snøen smelter fort.

Ikke de beste forholdene for fotografering på snø, og da vi kom frem til skjulene som nå skulle testes var det barmark utenfor gluggene. Terje og Kurt bestemte seg derfor for å prøve ei ny natt i det store skjulet, mens jeg og Tom ble igjen ute i skogen. Det var fristende å prøve noe annet. Dessuten er det jo spennende å dele seg opp for å se om noen kan ha lykken med seg.

I åtte varmegrader satt vi der å kikket på et flott landskap i et vakkert lys. Det eneste som manglet var å få jerven, eller en bjørn, inn mellom disse trærne. Åtet var lagt ut bare 10 meter unna, dette kunne virkelig bli bra.

Vil noen av oss lykkes denne vakre natta. Følg med i bloggen her i morgen så får du svaret.

6 kommentarer:

 1. Snakk om å holde oss på pinebenken da Kjartan!
  Det er som vanlig meget hyggelig å lese bloggen din og se flotte bilde...

  Mvh monika som venter i spenning på resultater :D

  SvarSlett
 2. tvi tvi Håper dere får masse fint på minnebrikken! Jeg blir å følge med på deres ferd :) Ha en flott natt ute i villmarken.
  Ps de veiene så helt jævlige ut :)

  SvarSlett
 3. Hei Kjartan, din luring! Det er ikke lov å holde oss sånn på pinebenken - vi dør jo av nysgjerrighet!!! :-)
  Må bare innom senere, må bare..... ;-)
  mvh
  Ronny

  SvarSlett
 4. Päivää Kjartan!

  Nydelig skjærefoto :) Omtrent det samme jeg ser fra kontorvinduet mitt hver dag, hehe! Det tar seg vel opp, håper virkelig du får sett de store rovdyra når du er der borte! Er like spent hver dag når jeg leser blogginnleggene dine. Lykke til!

  Øyvind

  SvarSlett
 5. Spennende å følge dere. I morra staver du kanskje Finland riktig også ;-)

  SvarSlett
 6. Perkele! Bra at du retter meg Knut-Sverre!

  Takk skal dere ha, morsomt at dere følger med på turen. Mer kommer senere i kveld.

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan