mandag 19. april 2010

Bjørn, ulv og jerv

Mandag 12. april klokka 02.30 satte jeg meg i bilen og kjørte til Værnes. Det var starten på en fotoreise som skulle bli noe lengre enn vi hadde trodd. På ettermiddagen hadde jeg koblet meg sammen med tre naturfotografer fra Romsdal, og vi landet trygt i Kajaani i Finland.

Guiden var på plass og han kjørte oss to timer lengre øst, helt til grensa mot Russland. Snart skulle vi være i skjulet, der håpet var å få tatt noen bilder av både jerv, ulv og bjørn på snø. Forventningene hadde vi selv skrudd ganske høyt, og det er ikke alltid så lurt når man fotograferer ville dyr.

Boreal Wildlife Center er et helt nyoppstartet firma som er i ferd med å bygge seg opp her i grenseområdet. En av eierne er naturfotografen Kari Kemppainen som har levd av å lage naturfilm her i mer enn 20 år. Basen er den gamle stasjonen for grensevaktene ved Viiksimo. Her er det ingen internettforbindelse, men om du ønsker så skal du få følge turen her på bloggen dag for dag, noe forsinket. Kanskje kan det gi et lite inntrykk av ”hvor enkelt det er å ta slike bilder av rovdyr”.

Om stasjonen ikke var så vakker på utsiden ennå så var det topp standard inne i bygget. Hele tiden mens vi var på stedet ble det jobbet med å skru sammen møbler og å pusse opp nye deler av anlegget. Dette er altså et helt ferskt sted som det garantert vil bli snakket mye om i naturfotomiljøet i årene som kommer.

Ved skjulene var det ferske ulve- og bjørnespor, noe som ga direkte innsprøytning til fotodrømmene som allerede var på høyt turtall inne i hodene våre. At det bare dreide seg om noen få bjørner som hadde stått opp fra vinterdvalen, og ett døgn gamle ulvespor gjorde ingenting. Nå var det bare å sette seg ned å vente.

Hvordan det gikk den første natta kan du lese i morgen.

3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Nå skal det bli utrolig spennende å følge med på bloggen din utover! Gleder meg til neste oppdatering.

    Knut Børge

    SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan