onsdag 21. april 2010

Fucking idiot

Tunge sukk og gjesp, noen stygge ord høres i mørket, også går glidelåsene igjen på fem soveposer. Hele den tredje kvelden i Finnland har gått uten at vi har sett håret på et eneste rovdyr på denne turen. Vi har nå fått en ny mann i skjulet, Pascal fra Belgia har kommet til, under sitter han i en tenkende positur sammen med Kurt.

Klokka 22.45, bare noen minutter etter ar vi gikk til køys, må Tom opp. Det er bare slik med velvoksne karer, kaffen må ut. Likevel er det en uventet lyd som brer seg i skjulet. En sur Canon begynner å smatre, det er bjørn i mørket utenfor. Vi kommer oss alle opp og får sett dyret på få meters hold. Det er kanskje mulig å få noen litt alternative bjørnebilder i mørket.

Vi knipser i vei og kikker på bjørnen, helt til belgieren plutselig drar frem noe som han lyser med gjennom vinduene. En dårlig Canon og et sterkt ønske om å ta nattbilder slår feil. Bjørnen tar av som en rakett bortover myra. Terje Syltes stemme gjaller gjennom mørket: ”You fucking idiot!” Og slik endte vårt første bjørnemøte denne våren.

Den påfølgende morgenen går, uten at vi ser noe mer enn to kongeørn, en havørn og de alltid tilstedeværende kråkefuglene. Likevel er det klart at ulven er i nærheten. Klokka 06.00 høres hylene fra flokken. De strømmer ut fra skogen bak åsen som ligger i myrkanten. Spennende er det selvfølgelig, men dyrene viser seg ikke. Klokka 09.00 blir vi igjen hentet ut av skjulet.

Tilbake på basen går timene fort. God mat, småfuglfoto og redigering av bilder. Snart skal vi ut igjen. Vår venn fra Belgia legger igjen lommelykta, og vi håper selvfølgelig på et glimt av den ulveflokken. Følg med videre her i morgen.

6 kommentarer:

 1. Lommelykt?!? Nå har vi hørt det også...

  Regner med guiden deres fikk klar beskjed om å stramme opp skrotingen - og ta en brief med nye gjester heretter.

  Hvorfor har dere ingen skikkelige bilder ennå, forresten? Det er jo som kjent kjempelett å leie seg inn i et skjul og få knallbilder. ;-)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Belgisk bjørnefór resten av uka? ;-) Regner med du sparer det beste til slutt :-)
  mvh Ronny

  SvarSlett
 3. Mycket spännande att följa detta! Lever Belgaren fortfarande? ;)

  SvarSlett
 4. Heisann Kjartan!

  Artig at du rekonstruerer turen i etterkant. Skjønner ikke hvor det blir av alle de skarpe og spektakulære slossbildene så snøføyka står rundt muskelstruttende bjørnekropper... eller ulveflokker som jager bjørner over til de evige jaktmarker... trodde dette var tamme dyr jeg, nesten på linje med dyrepark jeg??? er det ikke slik komersiell åtefoto fungerer da??? Få lagt alt i hendene, servert på sølvfat???

  Forøvrig var bjørnebildene stemningsfulle. Du vet jo at jeg liker slikt:-) Er spent på bilder av Belgier som løper rundt i panikk, viftende med ei lommelykt, og prøver å redde seg unna en brølende illsint bamse!!

  Tiurleik til helga?

  Stian

  SvarSlett
 5. Lommelykt ja! Belgieren ble vi faktisk godvenner med utpå dagen. Han hadde hørt at fotografer hadde brukt kunstig lys på bjørn tidligere. Det var ikke særlig smart i dette tilfellet.

  Bjørnefotograf Kari K. sier at bjørnene tåler mer om høsten, og kan være svært skye nå på våren. Noe vi også opplevde, mer om det også senere.

  Når det gjelder bildene så får dere vente å se. Kjempelett er det ikke :-)

  Stian: Kanskje tiur ja, men det er jo enda vanskeligere enn dansende ulver og hylende bjørner fra disse skjulene...

  SvarSlett
 6. Spennende!! Forventer noe spennende i kvled når de siste bildene kommer. Det MÅ komme noe snart.Selv om Stian like art så går det en grense. Vi venter.OleM

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan