mandag 11. juni 2012

Norges vakreste fugl?

Blåstrupen blir mange ganger omtalt som vår vakreste fugl, men det er egentlig vanskelig å rangere alle disse fjærkledde skapningene. Hvilken fugl synes du er den vakreste?


Uansett så er denne fargeklatten en juvel i vår fuglefauna, en kar som du aldri går lei av å se og høre. Sangen er jo også et kapittel for seg selv.Noen av blåstrupene er rene mestersangerne, med hundrevis av etterligninger, bjellelyder og skratting. Fra  krattet der den sitter kan det komme alt fra perfekte strandsnipeimitasjoner til hundebjeff.
Disse bildene ble tatt i Indre Namdal i helga, da jeg brukte litt tid på blåstrupen. Forbausende mange sier at de aldri har sett denne fuglen, men tar du deg tid til å lytte og se så er den slett ikke uvanlig. Den er virkelig verd å få et glimt av!12 kommentarer:

 1. Nydelige bilder av blåstrupen. Hum, jeg får bare si det jeg har aldri sett denne. Men jakten på den fortsetter denne våren. Det er nok en av de flotteste fuglene i Norge synes jeg.

  SvarSlett
 2. Kjempefine bilder, har aldri sett denne jeg heller!

  SvarSlett
 3. kjempefine bilder Kjartan! -Det ser ut til at D4en gjør en god jobb sammen med deg:)

  MVH
  Bjørn O

  SvarSlett
 4. Du vil nok få mange forskjellige svar på hvilken fugl som er vakrest. Skjønnhet er nok også farvet av andre ting enn det visuelle.

  For meg rager blåstrupen høyt. Kanskje fordi den er fjellets sangfugl. Kanskje fordi jeg forbinder den med barndommens inntrykk av Mathias Kværnes formidling av fuglelivet på Fokstumyra.

  Eller fordi den ganske enkelt er vakker!

  SvarSlett
 5. Hej!
  Vilken drömmserie på denna oerhört vackra fågel. Men i mitt tycke så får den lite konkurens av lunnefågeln. Svårt att avgöra vilken man har som nummer ett. Dina bilder är helt fantastiska.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvarSlett
 6. Hallo Kjartan. Er helt enig med Torbjørn og har de samme opplevelser som han, Mathias Kværnes formidling. Var jo en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg så denne utrolig flotte fuglen for første gang. Herlig!! Ole M

  SvarSlett
 7. Jeg drømte også om blåstrupa som liten. Den er ikke sjenerende vanlig i lavlandet i Vestfold, så det tok sin tid før jeg fikk se den.

  Vakrest?

  I alle fall langt oppe på lista, sammen med brushanen og voksen myrhauk hann, for å holde oss til Mathis Kværnes univers.

  SvarSlett
 8. Hei! Ja helt klart en vakker fugl, med vakker sang. Det gjør turen rikere om man plutselig hører disse klokkeklare toner fra en busk like ved :)

  SvarSlett
 9. Flotte bilder!
  Jeg hadde gleden av å se denne fuglen for første gang i livet i helga, på Dovre av alle plasser...Rakk så vidt å få tatt et heller dårlig bilde av den (ligger på bloggen min), men når jeg kom hjem og fikk sjekket fugleboka var det en blåstrupe. Nydelig fugl, som jeg trodde var sjelden her i Trøndelag, men som er helt vanlig ifølge fugleboka.

  SvarSlett
 10. Vakker fugl, fine portrett! Likar godt silhouettvarianten også! Trur ikkje eg har sett denne, men håpar å få sjå og høyra den ein dag.

  SvarSlett
 11. absolutt en nydelig fugl, den finnes noen få steder her sør også, men er sjelden, flott serie hvor du virkelig kom innpå den, fine detaljer

  SvarSlett
 12. Her var det mange gode bilder av Blåstrupen i flott miljø. Om det er Norges vakreste fugl? Holder en knapp på Stjertmeisen.......

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan