tirsdag 14. august 2012

Utslitt

Nylig besøkte jeg Flatanger sammen med gutten. Det er alltid morsomt å ha med 5-åringen på tur, han synger og leker seg gjennom dager og kvelder. Vi startet med seks timer på havet sammen med Ole Martin Dahle på lørdag. 


Fiske av agn, fotografering, mating av måker og setting av kveiteline. Ikke noe problem for en tålmodig liten kar, som synes det er morsomt med det som skjer rundt oss her ute i havgapet. Selv måkenes skrik vekker latter, og er ikke det en vekker for oss som ikke legger så godt merke til slikt lenger?


Ekstra spennede er det jo at disse glupske fuglene kommer helt opp i båten for å få en brødbit, men litt skummelt kan det være å håndfore de store gråmåkene. En ting er sikkert, kaffepausene og kveldsmaten blir aldri kjedelig i Flatanger.På søndag startet vi med en formiddagstur opp på Storfjellet ved Lauvsnes. Gutten ble med helt til toppen og fikk en luftig start på dagen. Når det litt senere ble tur på sjøen igjen, fikk jeg også luftet telelinsa på havørna. Fartsfylt og morsom fotografering, her er havørna panorert på 1/60 sekund.


Kveitelina ga som vanlig dårlig med mat for oss mennesker. Ole Martin er verdens beste ørneguide, men ligger nok langt nede på lista over gode kveitefiskere i Flatanger. Hans venner, måkene var de som ble mest fornøyd. Enorme mengder uspist agn ble litt av et kveldsmåltid.


I solnedgangen, med måkenes skrik som bakgrunnslyd, fant 5-åringen ut at det var på tide å ta kvelden. Det kan vel ikke bli stort bedre dager enn dette? Takk nok en gang Wenche og Ole for fine minner som vi kan putte i sekken.


9 kommentarer:

 1. Hallo, Kjartan.
  Herlig å lese om en hyggelig tur for en pappa og guttungen hans på et flott sted og blant flotte mennesker! Ikke noe er bedre enn å være ute i naturen sammen med de små. Og ikke noe er bedre for barna enn å være i naturen sammen med pappa'en sin.

  Nå må jeg snart få gjort alvor av en ny tur til Flatanger. Det frister å ta med min egen 5-åring, men må kanskje vente til han tåler et par lange dager i båten til OM.
  mvh Willy

  SvarSlett
 2. En minnerik dag for en 5 åring dette. :)

  SvarSlett
 3. Her var det godt og være barn. Bra innlegg.

  SvarSlett
 4. Takk for besøket Kjartan og Hans Tore. Så mange flere små gutter og jenter skulle oppleve slike dager. Men å oppleve at et ungt menneske sovner ute på havstykket Folla er bare så utrolig fint liksom!!Da har dagen vært fin for alle. Synes det siste bildet forteller det meste. Men ørnebilde er helt topp:-)Ole M

  SvarSlett
 5. PS! Du har vel rett ang kveitefisker!! Men så moro å ha godfølelsen et helt døgn(mens lina står i havet):-) Olem

  SvarSlett
 6. Underbar läsning Kjartan ! Jag njuter i fulla drag och örnbilden var sååååå läcker ! Men bäst var ändå den sista bilden :-))

  SvarSlett
 7. Koselig liten historie du legger fram for oss. Det betyr så utrolig mye - både for de voksne og barna - å kunne være sammen og nyte noe av det naturen har å by på. Har vel på følelsen at det er mange foreldre nå for tiden som ikke har nok kunnskap om dette.
  Bildet av måka i kveldslyset ble flott!

  Mvh Knut W.

  SvarSlett
 8. Kjekt å lese og artige bilder! Havørnbildet ble veldig bra syns eg :) Kjekt for 5-åringen at far tar han med på slikt - ikkje alle som får oppleve detta nei ;)

  SvarSlett
 9. Tusen takk for tilbakemeldinger!

  Den nye boka vår går i trykken denne uka, og den handler nettopp om det du Knut W. skriver. Vi vil gi flere foreldre kunnskap og inspirasjon til å komme seg ut med barna. Skal skrive litt mer om den på bloggen i tida som kommer.

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan