onsdag 5. desember 2012

Stjerner

Det slår gnister fra bjørka og grana der jeg går innover myra. Det er som om stjernehimmelen speiler seg i rimfrosten på trærne. Kalde, klare kvelder er godt egnet til å fotografere stjernene. Med nye lyssterke kamera er det egentlig forholdsvis enkelt.


Vi blir små når vi kikker opp på stjernehimmelen. Hvor små vi egentlig er - Ja, det er det vanskelig å henge med på. I vår galakse, Melkeveien, tror forskerne det finnes over 200 milliarder stjerner.  Men denne Melkeveien er jo også bare et støvkorn i Sahara. Det finnes flere hundre milliarder gallakser i den delen av verdensrommet som er synlig for oss.


Når man står slik og tenker - blir problemene man går å gnager på ganske små de også. Småkrangling, diskusjoner og julevasken som skulle vært tatt i huset. Hva betyr det egentlig? 


Kanskje du heller skulle prøve følgende: Ta med vidvinkel, kamera og stativ. Ta også med ei lommelykt for å finne frem - og for å finne fokus. Still kameraet inn på 2000 iso, blender 2,8 og ca 20 sekunder lukkertid. Ha det morsomt!

6 kommentarer:

 1. Stemnings fulle bilder og koselig tekst. Siste bildet fikk jeg skikkelig julestemning av. Flott blogg som jeg vil følge fremover.

  Glenn Byremo.

  SvarSlett
 2. Excellent pictures!!

  Salut, Francesc

  SvarSlett
 3. Flotte bilder av en utrolig flott og stjerneklar himmel! Likte nok spesielt godt det siste bildet. Ble litt mer "liv" i bildet når hytten kom med, og det var en annen lyskilde enn himmelen.

  Fantastisk flott å stå ute når det er så klart og fint som det her. Hverdagens problemer blir fort trivialiteter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, blandingslys er spennende og noe å jobbe med. Takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord.

   Slett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan