søndag 15. mai 2011

4-åringen og ørna

I forrige uke fikk gutten min være med på havørnsafari for første gang. Ole Martin Dahle hadde spurt om jeg ville ta meg en tur i godværet, og jeg fikk lyst til å ta med 4-åringen og noen andre karer på tur. Da jeg ringte Ole Martin for å høre om det var greit at jeg tok med en liten "speidertropp" så var det som vanlig ikke nei i hans munn. Dermed bar det på sjøen med en hel gjeng med ferske fotografer.


Hans-Tore, Elias og Filip gledet seg alle til møte med havørna. 4-åringen var klar over hva han skulle være med på. Han har vel stirret såpass mange ganger på bildene mine at han vet at havørna tar fisk, og at den er en kjempestor fugl. Selv synes jeg det var morsomt å se hvor fasinert han var over nærkontakten med måkene. Jeg tror han sto ei time der bak, kastet brød og kikket opp i lufta på de nærgående fuglene. Herlig!Så kom det første ørnestupet! Hans-Tore fikk med seg fuglen i lufta og at den tok med seg fisken. Ei like stor opplevelse hver gang. Jeg vet at jeg husker mitt første ørnestup, det kom da morfar kastet en fisk på sjøen utenfor Hoddøya i Namsenfjorden. Håper gutten min også vil huske sitt første ørnestup. Hvis ikke kommer det nok flere med årene.


Uansett er det slike opplevelser og slike kvelder som på en måte brenner seg fast i øynene og inn i sjela. Noe som trolig gjør at guttene selv en dag søker ut igjen for å oppleve mer, ekte natur. Den har vi mye av her i Namdalen og den må vi bruke, sette pris på og skjønne verdien av - Dersom vi skal ta vare på den for framtida.I neste blogg skal du få se noen av bildene som Elias og Fillip fikk denne kvelden. Jeg kan love deg at det ble noe bra, med en guide som Ole Martin får alle sine bilder. Takk igjen!

7 kommentarer:

 1. Vilken härlig underbar upplevelse för dessa unge gutter!! Som du skriver - säkert kommer de ihåg dessa hela livet! Bra gjort !

  SvarSlett
 2. Herlig serie og det er uten tvil at dette huskes til senere tider. Ut i skogen, opp i trærne, eller ut på sjøen. Naturen står å venter på oss.

  SvarSlett
 3. Takk for at jeg fikk guide Hans Tore på hans første ørnestup. Han har jo en egen ørn nå da" Hans Tore". Ikke mange igjen som ikke har navn.
  Det ser ut som om dette er det beste året jeg har hatt med ørn her ute. Meget bra hekkesesong og da er det lett å få stup etter stup. Vi tar flere turer. Må bare si at min gode venn Charlie er ilbake på hatten og Tyvjoen møtte jeg for første gang i dag. Han kom og spurte om fisk. Tenk det, vi har ikke sett hverandre på 7 måneder og så kommer han bort til båten.Trenger ikke å være barn for å undre seg!! God feireing. Ole M

  SvarSlett
 4. Takk til alle fire for noen ord under innlegget, og ha en fin nasjonaldag ja Ole Martin :-)

  SvarSlett
 5. Blikket til gutten i det nest siste bildet forteller mere en 1000 ord klarer. Dette har vært en vellykket tur på alle måter.

  ketil

  SvarSlett
 6. Oj vad spannade for barne med foglar ut pa vattnet!
  Gratulerer med dagen - glad 17. Mai!
  Hyggelig att hitta og titta pa naturfotos og bloggen din
  Med vennlig hilsen fra EAGAN daily photo blogg i Minnesota, USA

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan