tirsdag 19. august 2014

To uker i Børgefjell, del 1

I starten av august vandret Alette og jeg rundt i Børgefjell med telt og soveposer, på en tur der målet var veien, naturopplevelsene og ikke minst de naturbildene som dukket opp. Vi startet i Simskardet i Grane kommune i Nordland.


Dette er en flott innfallsport til den legendariske nasjonalparken på grensa mellom Trøndelag og Nordland. Her møter man ofte friluftsinteresserte familier som har tatt ungene inn i den mektige naturen.

Det tar ikke mer enn 20 - 30 minutter før man opplever møtet med Børgefjell. Innover i Simskardet står og ligger det en rekke store furutrær, langt eldre enn nasjonalparktanken.


Du vil nok ikke tro det om jeg forsøker å beskrive hvor tunge sekkene var, selv om vi hadde brukt store deler av dagen til å pakke fornuftig. Når man velger å være i fjellet i så lang tid så er det vanskelig å unngå at de første dagene blir slitsomme. Vi valgte derfor en kort etappe på den første dagen på vår fjellferie. 


Når sola gikk ned i vest begynte vi å se oss om etter en teltplass i Bisseggskardet. En vakker dal med Bisseggen og Rørvasstinden som klare holdepunkt mot sør/øst.


Notater fra teltet 1. natt: "Jeg vet at man må oppleve øyeblikket for å leve. Det er ikke mulig å leve i fortiden eller framtiden når man er på tur. De store opplevelsene kommer når vi klarer å være tilstede i det som skjer. Det skal bli spennende å se om en slik lang tur gir oss mer av det livets øyeblikk byr på, slik at man fult ut føler at man lever. Vi leser jo, snakker om det og tenker det - men det blir for det meste bla-bla-bla i hverdagen. Selv om vi har blitt flinkere så må vi praktisere. Det er nå vi virkelig må gjøre det! Ingenting kan erstatte opplevelsen av nuet."


Bli med på turen videre innover, hvilke tanker kommer? Hvilke opplevelser? Fisk? Fugler? Vær? Jeg skal legge ut bilder fra hele turen på bloggen utover. Gi gjerne kommentarer eller kom med spørsmål underveis.

5 kommentarer:

  1. Topp ja. Blir gjerne med på ferden! Gleder meg:-) olem

    SvarSlett
  2. Flotte turbilder som motiverer meg til å komme meg ut på tur! Jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Det er lett å snakke om å leve i nuet, men vanskeligere å gjøre det, å være tilstede i øyeblikket. Er det et sted jeg klarer det så er det i naturen på tur med fiskestanga og fotoaperatet. Det viktigste er det man gjør og ikke sier. Jeg gleder meg til å følge dere på Børgefjellturen! Christer Rognerud

    SvarSlett
  3. Så flott! Gleder meg til fortsettelsen. Beste i verden er å være på tur i naturen.

    SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan