onsdag 1. juli 2009

Måker, måker...Hadde en flott tur til Flatanger en kveld i denne uka også. Som du ser har Ole Martins måker blitt virkelig veldresserte. Har derfor benyttet muligheten og prøvd å knipse noen måkebilder som skiller seg litt ut fra ting jeg har tatt og sett tidligere, men det er ikke enkelt. Her er et lite knippe fra den kvelden. Hører gjerne om du liker noe av dette.

Bildene over er tatt i kreative øyeblikk da jeg egentlig mangler de virkelig klassiske motivene. Dette er morsom fotografering som selvfølgelig kan gi bilder som folk (og da spesielt andre fotografer) stopper opp ved. Likevel må jeg igjen si til meg selv at dette er noe jeg driver med i mangel av de virkelig store situasjonene.


Som naturfotograf jakter jeg for det meste på øyeblikkene der det finnes en mulighet til å vise fugler eller dyr i adferd, i godt lys og med en teknisk fulltreff. Det skjer ikke så ofte og i mangel av dette er det selvfølgelig flott å kunne være litt "kunstner". Bildet over er det nærmeste jeg kom noe som jeg liker veldig, veldig godt den kvelden.

Ps! Alle bildene er klikkbare og finnes i større versjoner om du tar deg tid til å klikke.

11 kommentarer:

 1. Personlig er jeg helt enig med deg at bilde over, der de 2 måkene slåss om fisken,- er bra. De andre er vel helt greie men ingen høydare.
  Skjønner ikke helt den evindelige diskusjon om hvor dårlig det står til med norsk naturfoto ? Det produseres mye bra naturfoto, men ikke alle orker den massive skitt-slengingen som foregår på enkelte fotosider,- og av den grunn trekker seg tilbake og koser seg alene eller sammen med venner om bildene på blogg eller hjemmeside.Jeg er en av dem som ikke har ambisjoner om å bli hverken en Van Gogh eller Munch.Men det betyr ikke at jeg stagnerer i min egen drømmeverden,- men er stadig på farten etter det helt store.Hva det helt store er ? Forblir en gåte til jeg eller andre får det . Om jeg får det er en annen sak ? Men hva spiller vel det for rolle når jeg og mine venner koser oss med bildene og opplevelsen?

  SvarSlett
 2. Ser fra bloggen din at du tar masse fine og kreative bilder, så jeg ser heller ingen grunn til å rope krise..(heller tvert om). Men i motsetning til platebransjen hvor det er bare 8 toner man skal lage sanger utav, er det for naturfoto en uendelig mange muligheter for ulike bilder og ideer så det er vel bare å fortsette å lete etter de!

  Det siste bildet var skikkelig tøft!
  mvh
  C Tiller (http://fuglebilder.blogspot.com)

  SvarSlett
 3. Fine bilde du viser. Smaken er jo forskjellig men vi driver jo med dette fordi det er så utrolig morsomt. At det antydes enkelte plasser at norsk naturfoto har stagnert og er lite nytenkende er vel lite å bry seg om,jfr terjes kommentar.Mvh Robin Jenssen

  SvarSlett
 4. Synes det er moro at du prøver ut nye ting Mr: Kjartan.

  SvarSlett
 5. god dag kjartan
  ja dette synes jeg at ble spennende bilder
  spesielt di to nederste bildene ble meget bra
  mvh anders selland

  SvarSlett
 6. Hei! Jeg syntes at måker med Ole Martin i forgrunnen var et spenstig bilde ;-) Utrolig fiffig med den gjengen bak er det også. Ellers er de andre ok, men man kan ikke tenke at alle bilder bestandig skal være mer enn det. Jeg synes at de andre bildene gjerne kan være mer spennende enn det siste, selv om det kanskje er den beste situasjonen og av best teknisk kvalitet.

  God sommer Kjartan!

  SvarSlett
 7. De to nederste bildene synes jeg virkelig er fantastiske Kjartan. Helt supert, inspirerende dette.

  Ha en flott sommer!

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 8. Hallo bygutt.Du får jo alltid til noe spennende og det er alltid moro å ha deg i båten Kjartan.Hadde også noen kreative dager med Vincent Munier og Du, Vincent og Stian er i samme boksen!!Go sommer fra Ørnemannen.Ferie!!! Pils?

  SvarSlett
 9. Hei!
  Kanskje det var denne kvelden jeg var sammen med dere ute på Knottin? Vakker sommerkveld, muntert selskap og så my fugl som man bare kan ønske seg. Sjøl jeg, som alldeles lettvekts fotointeressert, fikk noen (for meg) brukbare bilder av både ørn og måse. Uten tvil takket være en glitrende guide og godt selskap om bord.
  Takk for turen!

  SvarSlett
 10. Hei John Kr.

  Lenge siden du skrev denne kommentaren, men det er vanskelig å følge med på alle disse gamle bloggartiklene så du får ha meg unskyldt!

  Tror du har rett i at dette er bilder fra den samme turen ja. Får bare i takk for turen jeg også!

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan